top of page
IMG_0976.jpg

OM PER BORUP DESIGN

Hos Per Borup Design er vi stolte af at være et af få tilbageværende smykkefirmaer, som stadig udelukkende producerer smykker i Danmark. På vores værksted i Københavnsområdet hamre, filer, lodder og saver vi de ædle metaller og gør os yderst umage for at skabe smukke kvalitetssmykker med sjæl. Smykkerne kendetegnes af godt håndværk, høj kvalitet og ædle materialer.

Med vores eksklusive smykker bærer man en fortælling om et firma, der æstetisk har præget dansk smykkedesign igennem 60 år. Firmaet er i dag drevet af Per Borups søn Kell Borup og barnebarn Julie Borup.

 

Da Per Borup (1936-2012) voksede op, anede han ikke, at han skulle ende som guldsmed. Lidt tilfældigt søgte han en læreplads i København, fordi hans mor havde set en annonce i avisen i 1951. Det viste sig at være det bedste, der var sket for den 14-årige dreng.

Per Borup faldt for faget og elskede at udforme ædle metaller til smukke smykker. Hans svendestykke, som han selv havde tegnet, var en kompliceret broche, som han både modtog diplom og bronzemedalje for i 1956. Som selvstændig udførte Per Borup snart værksteds- og bestillingsarbejde for de største juvelerer i København og hans håndværk blev beundret vidt og bredt.  

I 1975 kom Per Borups søn, Kell Borup (født 1959), i lære i firmaet. For Kell kom valget af profession meget naturligt eftersom han praktisk set er vokset op på et guldsmedeværksted. I 1979 blev han udlært og medejer i firmaet Per Borup Design.

Da firmaet i 1987 havde 25-års jubilæum, blev det fejret med lanceringen af smykker i eget navn og Per Borup Design blev grundlagt. 

SMYKKERNE

Æstetikken bag vores smykker er ofte udsprunget af kontrasten mellem rustikke og blanke overflader. Den måde guldets udformning understøtter de glimtende diamanter spiller en vigtig rolle. Fælles for smykkerne er et klassisk skandinavisk strejf. Vores smykker er tidsløse og er designet til at følge deres ejere hele livet og gerne flere generationer. Vi lægger derfor også stor vægt på kvaliteten, og den bliver der ikke gået på kompromis med. 

 

Smykkerne bliver håndlavet i 14 og 18 karats rødguld og palladiumshvidguld med diamanter i kvaliteten Top Wesselton / VS. 

Per Borup Design føres hos adskillige danske guldsmede, og eksporteres med stor succes til Sverige, Norge, Holland og Belgien.

IMG_9298.heic
bottom of page